De regering en de VES in een conflict…

De regering Santokhi-Brunswijk rolt van het ene conflict in het andere. Ook de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is hierbij betrokken. Minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, heeft onlangs verklaard, dat hij kritiek verwelkomt, maar dat er geen concrete plannen voor verbetering komen. Dit lijkt te duiden op frustratie bij Ramdin, aangezien alles om hem heen mislukt. 

President Santokhi lijkt deze mislukkingen nog steeds niet te zien of wil ze niet zien. Wellicht gelooft men dat er een wonder zal gebeuren om het tij te keren.

De VES heeft verschillende keren haar diensten aangeboden en heeft Ramdin erop gewezen dat er al verschillende gesprekken en dossiers hebben plaatsgevonden die aan de regering zijn aangeboden.

Adviseren

De Surinaamse regering heeft zich altijd gericht op het zoeken van de beste manieren om de economie van het land te ondersteunen. Om dit doel te bereiken, heeft de regering overleg gepleegd met verschillende deskundigen en belanghebbenden, waaronder de Vereniging van Economisten.

Deze vereniging heeft de regering geadviseerd over de beste manieren om de economie te stimuleren en te ontwikkelen. Echter, de Surinaamse regering heeft besloten om niet te handelen volgens deze adviezen en is in een conflict geraakt met de vereniging.

Dit heeft geleid tot vragen over hoe de wereld kijkt naar de Surinaamse regering en haar beslissingen om niet te handelen volgens de expert-adviezen. In het bijzonder hebben velen zich afgevraagd of deze acties van de regering de economische vooruitzichten van het land zullen verbeteren of verslechteren.

Luisteren

Sommige mensen geloven, dat de regering inderdaad moet luisteren naar de adviezen van de experts, met name van de Vereniging van Economisten.

Deze experts hebben immers de professionele kennis en ervaring die nodig zijn om economische beslissingen te nemen die het beste zijn voor het land. Bovendien hebben deze economisten geen politieke agenda en zijn zij daarom meer objectief en onpartijdig in hun aanbevelingen.

Aan de andere kant geloven sommige mensen, dat de regering de vrijheid moet hebben om haar eigen economische strategieën te ontwikkelen en uit te voeren. Hierbij moet rekening gehouden worden met de unieke omstandigheden en uitdagingen van het land. Deze mensen zijn van mening, dat het conflict met de Vereniging van Economisten gebaseerd is op politieke belangen en meningen, in plaats van feiten en professionele analyses.

Zorgen

In het algemeen is het duidelijk dat de wereld bezorgd is over hoe de Surinaamse regering haar economie zal trachten te herstellen. 

De ongepaste opmerkingen richting de Vereniging van Economisten worden ook waargenomen door landen en instellingen. Deze rapporteren via stille diplomatie terug naar hun thuisfront. Wanneer de regering dan de gewraakte personen als gesprekspartner aanbiedt, weten deze organisaties beter. Ze zeggen niets, beledigen ook niet, maar je krijgt niets gedaan of je krijgt het vertraagd gedaan. Daar is het al meerdere keren op vastgelopen voor de regering tot nu toe.

error: Kopiëren mag niet!