Rusland, NPS: “Regering moet samenleving regelmatig informeren rond prijsbeheersing”

Gregory Rusland, fractieleider van de NPS in het parlement. vindt dat de regering signalen moet geven aan de samenleving en aangeven dat ze bezig is te werken om de op hol geslagen koers te beteugelen.  Rusland sprak donderdagmiddag  tijdens een openbare vergadering van het parlement. 

Zo’n twee weken geleden vond een spoeddebat plaats in het parlement waarbij president Chandrikapersad Santokhi enkele koersbeheersende maatregelen heeft bekendgemaakt. Toen werd afgesproken dat het parlement in commissievergadering zich nader over de maatregelen zou gaan buigen, waarna parlement en regering weer bij elkaar in vergadering zouden komen. Ondertussen is bekend geworden, dat die vergadering volgende week dinsdag zal plaatsvinden. 

De NPS-fractieleider vindt, dat terwijl die vergadering wordt afgewacht, de regering regelmatig de samenleving moet informeren dat ze bezig is de koers te beteugelen. Omdat zulks in de afgelopen twee weken is uitgebleven is er volgens Rusland een soort “free for all” situatie ontstaan waarbij de koers is blijven stijgen. De koersontwikkeling werkt direct door naar alle sectoren van de samenleving, met name in de prijzen van producten en diensten. 

De koers wacht volgens Rusland niet op een vergadering van het parlement met de regering. De koers maakt elke dag een opwaartse beweging. Hij doet daarom een dringende oproep aan de regering om met de samenleving in communicatie te blijven rond de koersontwikkeling. 

Koersen hebben te maken met het vertrouwen dat gesteld wordt vanuit de samenleving naar de leidinggevenden. En wanneer de samenleving niets hoort van de regering, ontstaat er een situatie waarbij een ieder maar doet, met alle gevolgen van dien, aldus NPS-fractielieder Rusland.

SS

error: Kopiëren mag niet!