“Joe wagie trong vliegmachien”

“Ie take off. Ie frey.” Woorden van Kantonrechter Roy Elgin bij het uitspreken van het vonnis in de strafzaak van Safiella A.

Safiella wordt verweten met hoge snelheid te hebben gereden komende vanuit Latour. Ze moest uitwijken voor een voertuig en heeft in plaats van op het rempedaal op het gaspedaal gedrukt. Ze botste tegen de middenberm vervolgens tegen een vangrail en daarna op de linkerhelft tegen een voertuig waarin het slachtoffer zat. Nadien is zij gebotst tegen een betonnen schutting. Het slachtoffer kwam ten gevolge van deze aanrijding te overlijden. De Officier van Justitie somde deze vier confrontatiepunten uitvoerig op. Beide voertuigen raakten aanzienlijk beschadigd.

Uit onderzoek is gebleken, dat aan Safiella nimmer een rijbewijs is afgegeven.  Volgens haar eigen verklaring rijdt zij al 10 jaar zonder rijbewijs.

De Officier van Justitie voerde ook aan, dat het overleden slachtoffer een vrouw had die op dat moment 4 maanden in verwachting was. Het slachtoffer heeft een ander kind van 6 jaar, dat nu door zijn moeder verzorgd moet worden. 

De vervolging eiste een gevangenisstraf van 24 maanden waarvan 18 voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaren en een geldboete van SRD 1.500 voor rijden zonder rijbewijs.

Advocaat Maureen Nibte, die deze verkeersovertreder bijstaat, vroeg de Kantonrechter om verzachting.

“Joe wagie trong vliegmachien. Ie frey”, zei Kantonrechter Elgin, waarmee hij de dolle rit van Safiella omschreef. Rekening houdende met de persoon van de verdachte en het feit dat zij ook kinderen heeft, legde hij een straf op van 12 maanden waarvan 6 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar en een geldboete van SRD 500 bij niet betaling te vervangen met 2 weken hechtenis.

error: Kopiëren mag niet!