DNA keurt Toerisme Raamwet en Wet instelling STA goed

De Toerisme Raamwet en de Wet instelling Suriname Toerisme Autoriteit zijn donderdag met algemene (33) stemmen door de Nationale Assemblee goedgekeurd. Met de Toerisme Raamwet wordt beoogd de toerismesector in Suriname te definiëren, reguleren, ordenen en aan te sturen op basis van een integrale duurzame visie ter bevordering van de economische groei.  

De wet voorziet in de samenwerking tussen overheid en de private sector en de aanpak zal gericht zijn op het innoveren, professionaliseren en promoten van de toerisme gerelateerde producten en diensten, met het oog op een maximale benutting van de sociale en culturele voordelen van het land. Zo staat in de Memorie van Toelichting van de Toerisme Raamwet. 

De Wet instelling Suriname Toerisme Autoriteit (STA) regelt de instelling van een gelijknamige autoriteit. De STA wordt de autoriteit binnen de toerismesector, met een coördinerende taak voor de ontwikkeling van de toerismesector in Suriname. Ze zal zorg moeten dragen voor standaardisering en certificering van bedrijven en beroepen in de sector. Branding en marketing van Suriname als toeristenbestemming behoort tot een van de hoofdtaken van de STA. 

Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT – zie foto) toonde zich erg ingenomen met de goedkeuring van de toerismewetten. In tegenstelling tot de FID (Final Investment Decision) in de olie- en gassector, heeft Suriname met de goedkeuring van de twee toerismewetten volgens hem zijn eigen FID in de toerismesector genomen. 

Het is een sector gebaseerd op onze eigen menselijke- natuur- en culturele bronnen die duurzaam ontwikkeld dient te worden en waar de Surinaamse bevolking en de economie er voordeel aan hebben. 

SS

error: Kopiëren mag niet!