Ondanks de crisis zijn er mensen die anderen op vele manieren helpen en ondersteunen

“Als wij elkaar niet helpen, gaat het nog moeilijker zijn”

Ondanks dat velen het in de samenleving heel moeilijk hebben door de financieel-economische situatie waarin het land verkeert, zijn er toch ook lichtpuntjes: er zijn namelijk burgers die hun medemensen helpen.  

“Een handje helpen in welke vorm dan ook, betekent heel veel”, geven enkele burgers tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan. 

“Je hebt dagen waarop er niets is om te koken of dat je niet eens een koperen cent op zak hebt, dan gebeurt er iets uit het niets, dat een medemens, net een engel, op dat moment in je leven komt”, zegt Shiromnie. 

“Dat betekent heel veel en ik ben blij, dat mensen bereid zijn anderen te helpen ondanks dat zij het zelf ook moeilijk hebben. Zulke mensen moeten gewaardeerd worden, niet de mensen die iets voor iets doen, maar de mensen die uit het diepste van hun hart een ander blij willen maken of helpen”, aldus Shiromnie. 

“Ik heb zelf ook meegemaakt dat iemand mij heeft geholpen. Ik had geen geld meer en moest iets kopen om te koken. Ik ging net maar met SRD 100 op zak de deur uit, hopende dat ik een bos groente kon kopen en nog busgeld had voor twee dagen en toen gebeurde er iets moois en onverwachts. De standhoudster met wie ik goed ben, vroeg mij of alles goed gaat en ik zei ja. Zij zei op haar beurt, dat ik kon nemen wat ik wilde en kon betalen wanneer ik het geld heb. Zonder a of b te zeggen gaf zij mij uit zich zelf twee bossen groenten van alles wat zij verkocht. Het heeft mij twee weken geholpen en ik ben haar dankbaar. Zelfs toen ik haar moest betalen, gaf zij mij nog korting op enkele producten”, zegt Shiromnie.  

“Je hebt een gebaar van vele buren, vrienden, standhouders, verplegenden, winkeliers en zelfs burgers die op een bepaalde leeftijd zijn”, zegt Edgar. “Aan het eind moeten wij mensen elkaar helpen, want van de andere zijde gaat het niet komen. De persoon die een voorbeeldfiguur moet zijn maakt ons nog zieker en zorgt juist meer voor ellende, dus wij als mensen zijn de enige die elkaar kunnen helpen. Ook al is het een SRD 20 geven, een tweedehands spul, een bordje eten of een snoepje, het is een gebaar. Ik hoop dat velen zo denken, want als wij elkaar niet helpen gaat het nog moeilijker zijn”, aldus Edgar. 

TM

error: Kopiëren mag niet!