“Honden verzorgen is tegenwoordig ook een dure zaak”

Een huisdier hebben is voor sommige mensen een verrijking van het leven, maar tegenwoordig is het houden van bijvoorbeeld een hond als huisdier een kostbare zaak geworden. Enkel mensen zeggen in gesprek met Dagblad Suriname, dat een huisdier nu hebben niet gemakkelijk is. “Je hebt de kosten van voeding, vaccinaties en ook nog de tijd en aandacht moet je voor je huisdier hebben”, zegt Oswald.

“Ik heb drie honden, ze voeden is financieel heel zwaar geworden, maar ik kan ze niet verwaarlozen. Ik betwijfel nu of de dieren gevaccineerd zullen worden. dat deed ik op tijd, maar gaat voorlopig niet kunnen, het kost mij heel veel. Tien kilo breukrijst is al duur en daarnaast ook het onderhoud. Ik moet het doen, want de dieren beschermen mij en zijn aan de ene kant niet hier voor hun straf, zij moeten ook een leuke tijd hebben. Maar, over het algemeen is een dier nu hebben heel zwaar”, aldus Oswald. 

Emma, die twee honden heeft, geeft aan dat een dier hebben ook een hulp kan zijn in deze periode vol stress. “Na een drukke dag ben ik met mijn kind en honden bezig. Ik zie dat mijn kind het zelf leuk vindt de honden naast zich te hebben. Zij speelt samen met ze, terwijl ik mijn werk in huis afmaak en daarna speel ik gezamenlijk met ze. En als mijn kind naar haar vader gaat, ben ik vaak genoeg eenzaam. Ik heb vrienden, maar op stap gaan betekent geld uitgeven en dat wil ik even niet doen”, zegt Emma.

“Ik geef liever uit aan nuttige of noodzakelijke  dingen. Maar, de honden houden mij bezig en geven mij een goed gevoel. Een dier nu hebben betekent wel veel uitgeven, maar het is de moeite waard en dat is nu eenmaal zo als je een dierenliefhebber bent. Je hebt mensen die het zelf ook heel moeilijk hebben, maar toch nog een hond hebben en goed voor het dier zorgen. Dus het komt alleen van binnen. Wij hebben elkaar nodig en moeten ook daar voor elkaar zijn.”

TM    

error: Kopiëren mag niet!