Is Nederland wel het land waar Surinaamse burgers echt gelukkig zijn?

Uit Suriname verhuizen sinds de onafhankelijkheid in 1975 veel burgers naar andere landen om vooral economische redenen. Nederland is een van de meest populaire bestemmingen voor Surinaamse migranten, omdat het een veilig en stabiel land is met een hoog niveau van ontwikkeling.

De keus voor Nederland valt altijd op de eerste plaats, omdat het de  voormalige kolonisator is en Surinamers nu eenmaal dezelfde taal spreken.

Ook kunnen ze zich gemakkelijk aanpassen aan het onderwijssysteem en begrijpen het rechtssysteem ook.

Surinaamse migranten verlaten hun land om verschillende redenen. Velen zoeken betere economische mogelijkheden. Nederland heeft een sterke economie en wordt gezien als een land met veel kansen voor werk en ondernemerschap. Surinamers worden aangetrokken door de mogelijkheid om hogere salarissen te verdienen en een betere kwaliteit van leven te verkrijgen.

Vrijheid

Een andere reden waarom Surinamers naar Nederland verhuizen is, dat het een land is met een hoog niveau van vrijheid en rechten voor alle bevolkingsgroepen. Surinaamse migranten kunnen in Nederland hun geloof en culturele identiteit uiten en krijgen dezelfde kansen als anderen. Dit kan voor hen een gevoel van veiligheid en acceptatie bieden.

Het vertrek van Surinamers uit hun eigen land komt door het falen en misleiding van de politieke leiders en het maatschappelijk middenveld.

Hoewel velen propageren dat ze voor land en volk bereid zijn te werken en te sterven, is dat niet waar. Ze geloven hun eigen woorden niet, daar velen van hen een veilige haven zelf hebben gezocht door hun familieleden, gezinnen, de Nederlandse nationaliteit te laten behouden.

Hierdoor kunnen ze in tijd van nood het land van melk en honing kiezen en het “verrot” Suriname achterlaten. Deze leiders en hun gezinnen wonen in twee landen en zullen daarom nooit in staat zijn voor Suriname te werken, laat staan te sterven.

Ook verhuizen Surinamers naar Nederland, omdat er een goede gezondheidszorg is. In Nederland krijgen mensen toegang tot kwalitatief hoogwaardige gezondheidszorg, waardoor ze zich veilig en gezond kunnen voelen.

Hoewel Nederland een goede bestemming is voor Surinaamse migranten, is het niet altijd het land waar ze werkelijk gelukkig zijn.

Om echt gelukkig te zijn, moeten mensen hun cultuur en identiteit kunnen uiten, een goed leven hebben en een gevoel van verbondenheid hebben met hun gemeenschap. Surinaamse migranten moeten daarom proberen om hun cultuur en identiteit te behouden, terwijl ze hun best doen om in Nederland een goed leven op te bouwen.

error: Kopiëren mag niet!