Eieren zijn voor Surinamers onbetaalbaar geworden

Surinamers kunnen zich geen eieren meer veroorloven door de gestegen verkoopprijzen. Kostte een ei voorheen SRD 0,50, tegenwoordig moet men 8 tot 9 SRD uitgeven voor één ei.

Eieren zijn een van de meest voedzame voedingsmiddelen die er bestaan. Ze bevatten immers een breed scala aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vetten, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Bovendien bevatten ze weinig calorieën, waardoor ze een uitstekend voedingsmiddel zijn voor iedereen die aan de slag wil gaan met een gezond eetpatroon.

Een voornaam voordeel van het eten van eieren bij het ontbijt is dat het je energieniveau helpt omhoog te schieten. De eiwitten in eieren zorgen ervoor, dat je gedurende de dag waardevolle energie hebt, waardoor je je actiever voelt en productiever bent. Bovendien is eiwit ook goed voor het behoud van spiermassa.

Eieren zijn ook rijk aan vitamine B12, wat van belang is voor een goede stofwisseling en een gezonde, krachtige hersenfunctie.

Er zijn verschillende elementen die nodig zijn voor het produceren van eieren. Ten eerste heb je kippen nodig, die verschillende leeftijden kunnen hebben. Daarnaast is voer nodig, wat kan bestaan uit granen, insecten, krachtvoeders, vitaminen en mineralen. Natuurlijk zijn verblijven nodig voor de kippen, zoals kippenhokken, kooien en schuren met voldoende ruimte en ventilatie.

Tenslotte heb je mensen nodig die verantwoordelijk zijn voor het verzorgen en controleren van de kippen. De verkoopkosten van eieren zijn mede te wijten aan de importcomponenten van grondstoffen die afkomstig zijn uit het buitenland. De importeurs moeten meer betalen voor één Amerikaanse dollar, wat leidt tot hogere eindproductprijzen van eieren. 

Zolang de regering de koers niet naar een aanvaardbaar niveau kan brengen, is het niet waarschijnlijk dat de prijzen lager zullen worden. Surinamers zullen gedwongen worden om iets anders te kopen dan eieren.

error: Kopiëren mag niet!