Diverse benaderingen voor jeugdigen met geestelijke en lichamelijke beperking

In gesprek met Danique Aaron. lid van de JCI (Junior Chamber International) geeft ze te kennen, dat er op initiatief van haar als voorzitter van de commissie “motivatie”, een speciaal project is geweest.

Het project “Different Approaches” (“Verschillende benaderingen”), is volgens Danique een project van de commissie met als doel spelenderwijs kinderen met een geestelijke-  en of lichamelijke beperking te motiveren. Recentelijk bezocht de commissie, bestaande uit een groep gemotiveerde jongeren, samen met de twee zogenoemde excellente motivators, NDP-parlementariër Ebu  Jones en mevrouw M. Plein.

“Het is opmerkelijk, dat er nog in een bepaalde mate wordt neergekeken op kinderen met een beperking. In de samenleving bestaat de scheiding tussen de mensen met een beperking en de normale kinderen nog duidelijk. Het is een feit, dat er recentelijk een jonge heer met een beperking uitgeroepen is vanwege zijn vele ambities om de ambassadeur van de Nationale Assemblee te worden. Het is belangrijk dat alle jongeren de gelegenheid krijgen zich te uiten. In dit kader zijn er verschillende benaderingen nodig”, zei Danique in een gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

De motivator, Ebu Jones, heeft de leerlingen van SO Lamtoro een beeld kunnen geven over de werkwijze van De Nationale Assemblee terwijl mevrouw Plein, leerlingen van VSO Flora leerde omgaan met hun emoties.

Terugkijkend was het voor Danique een succesvol project en de commissie kijkt uit naar de tweede fase van het project.

error: Kopiëren mag niet!