ABOP opent partijcentrum in Albina 

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) heeft een partijcentrum geopend in Marowijne, de thuisbasis van de partij. Voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk en parlementsvoorzitter Marinus Bee zijn beiden bij de afgelopen verkiezingen in het district gekozen.

Bij de opening werd het goed opgekomen publiek toegesproken door de partijleiding en Assembleeleden, waaronder Genevievre Jordan van het district. Diverse ontwikkelingen in de gemeenschap kwamen ter sprake. De ABOP-achterban werd vooral opgeroepen om de rust te bewaren en geduld te betrachten. De politieke partij is al begonnen met de campagne richting de volgende verkiezingen.. 

Presidentschap

De partij werd opgericht in 1990 door Ronnie Brunswijk. De ABOP-PL fractie is momenteel de derde grootste fractie in de Nationale Assemblée. Alhoewel de partij deel uitmaakt van de huidige regeringscoalitie, onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi, aast Brunswijk zelf op het presidentschap. Over de huidige politieke constellatie zegt Brunswijk, dat hij de staart van een koe vasthoudt. Hierop ontstond brede kritiek. Volgens de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) is Brunswijk al 32 maanden medeverantwoordelijk voor het beleid dat leidt tot steeds verdere verarming en verruwing van de samenleving. Volgens de VES doet hij er weinig om verandering hierin te brengen. Integendeel schijnt de vicepresident de president te willen overtreffen als kampioen in “friends & family” benoemingen. Die benoemingen worden door de samenleving ernstig afgekeurd, terwijl juist de vicepresident als voorzitter van de Raad van Ministers “friends & family” benoemingen kan voorkomen en belemmeren, aldus de VES.

Kritiek 

Op social media waren de reacties gemengd; mensen vragen zich af of de prioriteiten wel goed gesteld zijn. “Bouw scholen, een goed medisch centrum. Zorg voor ontwikkeling en werkgelegenheid in het district. Set’ yu koninkrijk efu yu wan de koning. Alleen maar kortzichtigheid. Werk aan een plan. Hoe moet Albina er vandaag of morgen, maar vooral over 10, 20 jaar uitzien. Dat is leiderschap.”. Iemand anders vroeg: “Wat is er met Moengo gebeurd? Bouw Moengo weer op hoe het vroeger was. Open landbouwproductie bedrijf te Moengo, open visverwerkingsbedrijf te Albina dat is pas ontwikkeling.”

error: Kopiëren mag niet!