Ordening straatventers van essentieel belang

Dagblad Suriname sprak met de heer Ronald die al ruim 20 jaar in de omgeving van de Centrale Markt in Paramaribo zijn product op een eerlijke manier aan de man brengt, over het beleid dat deze regering heeft ontwikkeld voor de zogeheten straatventers.

Ronald deelt de mening, dat straatverkopers een belangrijke rol spelen in de economie en voor de gemeenschap, echter moeten ze wel worden gecontroleerd om chaos te voorkomen, daarom is ordening van essentieel belang. “Ik mis nog een dergelijk beleid.”

Daarnaast is het ook belangrijk om de kwaliteit en veiligheid van de producten die worden verkocht te waarborgen. Ongecontroleerde straatventers kunnen voedsel van slechte kwaliteit en onhygiënische producten verkopen, wat uiteindelijk kan leiden tot gezondheidsproblemen en negatieve effecten op het milieu “en dat hebben we niet nodig, de overheid moet meer geordende markten creëren, zodat men een onderdak vindt, waardoor die controle er kan zijn”. 

“We zien nu dat een ieder plotseling barbecue of worst gewoon op een hoek of voor een winkel verkoopt, terwijl het gaat om etenswaren en niemand die de hygiëne controleert. Men staat gewoon op een dag op en brengt een product aan de man.”

“De bedoeling is niet dat de mensen brodeloos worden gemaakt, maar het feit dat men een product aan de man brengt, geeft aan dat men al de ondernemingsgedachte in zich heeft, we hebben dan al te maken met klein ondernemerschap en dan moet er vanuit de kant van de overheid worden ingegrepen, om de mensen verder te begeleiden.” 

“Op die manier breng je een stukje ordening, maar zorg je ook voor eerlijke concurrentie.”

“De overheid moet zorgen voor goed ontworpen en georganiseerde locaties, speciale markten en evenementen die gereguleerd zijn, en ontheffingseisen voor de verkoop van producten. Op deze manier zorg je ook voor een gunstig ondernemingsklimaat voor jonge ondernemers”, benadrukt Ronald..

DA

error: Kopiëren mag niet!