Agenten met voorwerpen bekogeld tijdens controle cellenhuis Geyersvlijt

Veel verboden voorwerpen aangetroffen en in beslag genomen

politie van Regio Paramaribo heeft maandag 10 april tijdens een reguliere cellenhuis controle te Geyersvlijt 31 aanstekers, 9 mobiele telefoons, 17 steekvoorwerpen, 8 ear piece, 1 digitale fijn weger, 2 patronen (9 mm), 1 bol marihuana, een hoeveelheid bedradingen, een powerbank en een ijzeren staaf aangetroffen en inbeslaggenomen.

ME moet bijspringen

De arrestanten hebben heftig geprotesteerd tegen de controle, waarbij de controlerende agenten met voorwerpen werden bekogeld. Door kordaat optreden van de Mobiele Eenheid (ME) en het Regio Bijstandsteam Paramaribo (RBTP), hebben zich geen calamiteiten voorgedaan en werd de situatie snel onder controle gebracht.

De Korpsleiding geeft aan, dat het belangrijk is dat de veiligheid van arrestanten en dienstdoende ambtenaren gewaarborgd blijft. Er wordt onderzocht hoe de in beslag genomen spullen in het cellenhuis zijn beland, waarna maatregelen getroffen zullen worden om herhaling te voorkomen.
Er zal zonder aanzien des persoons worden opgetreden tegen medewerkers van wie wordt vermoed dat zij hand- en spandiensten verrichten aan arrestanten in de cellenhuizen, aldus de Korpsleiding.

error: Kopiëren mag niet!