Veel mensen genieten tijdens Pasen aan het ‘strand’ bij de Zeedijk in Nickerie

Het is behoorlijk druk geweest in Nickerie de afgelopen dagen. Er was zelfs sprake van files in het doorgaans rustige rijstdistrict. Duizenden mensen uit andere districten waren naar het westen gegaan om de Paasdagen daar door te brengen. Bijna alle hotels en logeerhuizen waren volgeboekt.

Een blijvende attractie in Nickerie is de Zeedijk die veel mensen gedurende het hele jaar bezoeken. Het is het dichtst bij een strand. “Eindelijk hebben ze een echte beach gezien”, schreef Shivam Achaibar, de populaire comedian en entertainer, over tientallen mensen die genoten van het strand.  

Toerisme in Nickerie

Nickerie is een bijzondere toeristische plek, naast het binnenland, vooral voor het binnenlandse toerisme. Nickerie is een belangrijk landbouwgebied. Het staat bekend om zijn rijstproductie en is de grootste rijstproducent van het land. Ook worden er andere gewassen, zoals groenten en fruit, verbouwd. Het district heeft een prachtige natuur met uitgestrekte rijstvelden, mangrovebossen en de Bigi Pan, een beschermd natuurgebied met een grote verscheidenheid aan vogelsoorten. Nickerie grenst aan Guyana en is een belangrijke grensovergang. Dit maakt het district belangrijk voor de handel en het toerisme.

Zeestranden 

Anders dan de eilanden in het Caribisch gebied heeft Suriname geen zeestranden, omdat het land zich bevindt aan de noordelijke kust van Zuid-Amerika en grenst aan de Atlantische Oceaan. In tegenstelling tot sommige andere landen in Zuid-Amerika, zoals Brazilië, Venezuela en Colombia, heeft Suriname geen uitgestrekte kustlijn met zandstranden en helderblauw water. De kustlijn van Suriname bestaat voornamelijk uit moerassen, mangroven en er zijn slechts enkele stranden te vinden. Een van de bekendste stranden van Suriname is het strand van Galibi, gelegen in het noordoosten van het land. Dit strand staat vooral bekend om de zeeschildpadden die hier jaarlijks komen om eieren te leggen.

error: Kopiëren mag niet!