Adesanya krijgt ‘zoete wraak’ met knock-out UFC-overwinning op Pereira.

Israel Adesanya heeft een verbluffende knock-out overwinning behaald op Alex Pereira om de middengewichtkroon terug te winnen bij UFC 287 in Miami, door de Braziliaan in de tweede ronde te verslaan om zijn enige UFC-nederlaag bij middengewicht te wreken.

Adesanya wilde een snelle herkansing nadat een verlies van Pereira in november hem de kampioensgordel van 84 kg had ontnomen die hij sinds 2019 vasthield.

De 35-jarige Pereira had nog nooit verloren van Adesanya, 33. Voordat hij in november een TKO-overwinning behaalde voor de weltergewichtriem in UFC 281, had Pereira Adesanya twee keer verslagen in kickboksen.

Adesanya, geboren in Nigeria en opgegroeid in Nieuw-Zeeland, deed in 2018 mee aan de UFC en won een jaar later de middengewichtriem toen hij de toenmalige kampioen Robert Whittaker versloeg in een verbluffende knock-out.

Hij verdedigde zijn titel vijf keer met succes toen hij een van de belangrijkste trekpleisters van de sport werd. Hij bevond zich zaterdag als uitdager op onbekend terrein.

error: Kopiëren mag niet!