Verdachten van liquidatie te Drambrandersgracht beweren onschuldig te zijn

Steven B en Fernando B werden donderdag 6 april in twee aparte zaken voorgebracht voor de beschieting in de Drambrandersgracht n Paramaribo, waarbij Keitho Neon op 15 november 2022 werd gedood.  Uit het strafdossier blijkt dat de Toyota Vitz waarin Keitho zat, werd achtervolgd door een andere auto en daarna onder vuur genomen. Het voertuig waarin Keitho zat, werd doorzeefd met kogels. Na de beschieting botste dit voertuig tegen een bestelbus die daar geparkeerd was. Er zouden ruim dertien schoten zijn gelost.

Steven B., meldde zich twee dagen na de beschieting bij de politie. Hij is de bestuurder van het voertuig, een zwarte Nissan Frontier, waarin de schutters na de beschieting zijn gevlucht. Dit voertuig werd een dag later onbeheerd aangetroffen. Op vragen van Kantonrechter Maitrie Kuldip Singh ontkende Steven geschoten te hebben.  Hij was wel in de Nissan Frontier samen met Glenn Sumter. Getuigen hebben aangegeven, dat iemand van het gemengde ras terugschoot, echter ontkent Steven dat hij die man is.

De genoemde Glenn Sumter werd een dag na de beschieting op de luchthaven van Frans-Guyana aangehouden. Hij zou na de schietpartij gevlucht zijn naar het buurland van Suriname. Zijn uitlevering is gevraagd door de  Surinaamse autoriteiten, echter hij blijkt Nederlander te zijn. 

De 29-jarige Fernando B. verklaarde dat hij in de auto met Keitho zat. Hij was meegenomen om drugs te testen die Keitho van Sumter zou kopen. De drugs bleken achteraf nep te zijn.

Hij heeft niemand met wapens gezien. Hij hoorde schoten en is weggerend. Hij pakte een taxi en is vandaar vertrokken. Hij gaf aan, dat Sumter in de Vitz is komen zitten. Keitho vroeg naar de drugs. Ze reden een rondje om de drugs te testen. Fernando zei dat bij terugkomst zaken helemaal fout liepen en er geschoten werd.

Op 18 mei wil de Kantonrechter beelden van de beschieting bekijken. Advocaat Robby Denz die Fernando bijstaat wil ook de bevindingen van de dienst Forensische Opsporing gepresenteerd hebben. De rechter besliste dat beide proceshandelingen op 18 mei zullen geschieden.

error: Kopiëren mag niet!