Imani: “Een kind hebben is geen werk, maar een leuke ervaring” 

Op stap gaan of veel uitgeven maakt je niet altijd blij, zeggen een paar moeders tijdens een gesprek met Dagblad Suriname. “Zolang je samen bent met je kinderen en geliefde, een gesprek voeren of iets leuk doet, komt het goed. Mijn kinderen zijn heel grappig”, zegt Imani.

Zij is moeder van drie en geeft aan, dat zij tot rust komt door haar kinderen.  “Ik heb een van vijftien, een van zes en een van vier, en allemaal maken ze het heel gezellig. Je hebt periodes waarin ik stress, maar zolang ik bezig ben met mijn kinderen komt alles goed. De kleine momenten betekenen veel en doen ook veel”, zegt Imani. “Een ieder maakt ze mee, maar bekijkt het vaak genoeg anders. Kijk bijvoorbeeld als er school is, is het een werk om de kinderen wakker te maken. Maar, zodra er feest is zijn de kinderen vaak om vijf of zes uur al op om zich klaar te maken. Ik vind het heel grappig, maar wekt stress en discussie bij anderen op. Het zijn kleine momenten die het leven anders kunnen maken”, aldus Imani.

“Ook is het heel leuk tenminste een of twee uurtjes van de dag te nemen om te spelen of iets samen te doen met je kind. Geloof me, het is de moeite waard. Een kind hebben is geen werk, maar een leuke ervaring. Vaak genoeg doen mensen die kinderen hebben alsof het een werk is werken, zorgen, naar school sturen en ze reddy maken voor de toekomst. Ja het hoort erbij, maar is geen werk.  Zij zijn een deel van jou en zo zie je ook wat je voor jezelf kan betekenen. Het lijkt misschien op een verhaal, maar neem de tijd en ervaar het zelf.”

(Foto ter illustratie)

TM

error: Kopiëren mag niet!