Chinese migranten komen te voet naar de VS

Een groeiend aantal Chinese immigranten komt de VS binnen zonder papieren, waarbij ze vaak schrijnende reizen maken door verschillende landen en vervoers richtingenen sociale media als hun gids gebruiken.

De U.S. Customs and Border Protection meldde dat in de afgelopen vijf maanden ten minste 4.300 Chinese migranten zonder papieren zijn aangehouden bij het overschrijden van de zuidelijke grens, wat neerkomt op meer dan het dubbele van het aantal van het voorgaande jaar.

Een immigrant sprak anoniem met MSNBC over zijn ervaring en zei dat hij bang was om in China te blijven nadat hij zich had uitgesproken tegen corruptie bij de overheid.

Zijn reis duurde weken, zei hij, en hij legde duizenden kilometers af met vliegtuigen, bussen, boten, motorfietsen en te voet.

“Het nieuwe fenomeen is dat mensen geld proberen te verdienen”, zei hij in een vertaald interview. “Dus ze geven steeds kleine beetjes informatie uit, en als je meer informatie wilt over een bepaalde route, zullen ze steeds meer geld vragen.

error: Kopiëren mag niet!