Twee vrouwen en man uit Suriname op Cayman Islands veroordeeld tot forse celstraffen voor smokkel 3 kg cocaïne in sneakers

Twee vrouwen en een man uit Suriname zijn woensdag op de Cayman Islands tot lange gevangenisstraffen veroordeeld voor de smokkel van ongeveer 3 kilogram cocaïne verborgen in de zolen van tien paar sneakers in koffers die ze in oktober naar de Cayman Islands hadden gesmokkeld.. Het drietal reisde vanuit Suriname via Trinidad en Jamaica en deed alsof ze elkaar niet kenden. Maar, ze wekten de verdenking van douanebeambten bij aankomst op Owen Roberts International Airport. Dut melden lokale media op de Cayman Islands.

Sheron Ann M. (65), moeder en grootmoeder, kreeg een gevangenisstraf van zes jaar en zeven maanden. Onica Violetta B. (43), de dochter van M., kreeg met negen jaar de langste straf en haar vriend, Vidol Anfernie la F. (26), kreeg een gevangenisstraf van acht jaar en drie maanden. 

De drie werden op het vliegveld gearresteerd nadat ze de verdenkingen van douanebeambten hadden gewekt vanwege de route die ze namen om naar de Cayman Islands te komen, plus het feit dat ze allemaal uit Suriname kwamen en in hetzelfde hotel verbleven, maar als individuen hadden gereisd. M. was zelfs al door de douane gegaan en zat in een taxi buiten het vliegveld voordat B. en La F. werden tegengehouden, wat agenten ertoe bracht M. terug te roepen naar de terminal.

Toen hun tassen werden doorzocht, vonden douanebeambten vijf paar sneakers in de koffer van M. met meer dan 1,1 kilo cocaïne in de zolen. Ze had ook een kleine hoeveelheid cocaïne in haar anus verstopt, waarvan ze de agenten vertelde dat dat voor eigen gebruik was.

B. had twee paar sneakers bij zich met iets minder dan 700 gram cocaïne in de zolen en La F. had meer dan 1,2 kilo van de drug in de zolen van drie paar schoenen.

Hoewel ze elk verschillende, tegenstrijdige en inconsistente verhalen vertelden, leek B. de leider te zijn. Ze gaf toe $ 3.000 te hebben gekregen van een vriend van de familie genaamd “George One Foot” in ruil voor het meenemen van de sneakers naar de Cayman Islands. In een poging om mee te werken, gaf B. de autoriteiten de contactgegevens die ze had van de man die de schoenen met de drugs had geleverd. Maar, ze zei dat ze niet de contactgegevens had van de persoon die de drugs moest ophalen toen ze hier aankwamen.

Terwijl ze woensdag haar veroordeling uitsprak, legde de rechter uit hoe ze tot de verschillende straffen voor elk individu was gekomen, gezien de verschillende rollen die ze speelden, de hoeveelheden die ze hadden gesmokkeld  en hun omstandigheden.

error: Kopiëren mag niet!