‘Sloop Taj Mahal’: Assam BJP MLA wil onderzoek naar de liefde van Shah Jahan-Mumtaz

Assam BJP MLA Rupjyoti Kurmi heeft controverses veroorzaakt door te eisen dat er onderzoek wordt gedaan naar de liefde tussen Shah Jahan en Mumtaz en dat de Taj Mahal en Qutub Minar worden gesloopt.

“In het jaar 1526 kwam Mughals naar India en maakte later de Taj Mahal. Shah Jahan bouwde de Taj Mahal met het geld van hindoeïstische koningen en dat was ons geld. Hij maakte de Taj Mahal voor zijn vierde vrouw. Hij trouwde met zeven vrouwen en Mumtaz werd de vierde vrouw. Als hij zoveel van Mumtaaz hield, waarom trouwde hij dan later met meer vrouwen’, zei Kurmi.

Hij verzocht ook premier Narendra Modi om tempels te bouwen ter vervanging van de twee monumenten uit het Mughal-tijdperk.

De National Council of Educational Research and Training (NCERT) heeft kritiek gekregen van de oppositieleiders over de vermeende verwijdering van verwijzingen naar ‘afkeer van hindoe-extremisten voor Mahatma Gandhi’s streven naar hindoe-moslimeenheid’ en het verbieden van Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) uit de nieuwe klasse 12 politieke wetenschappen en geschiedenisboeken.

error: Kopiëren mag niet!