Risico op honger, armoede groter door trage economische groei: IMF

Het hoofd van het IMF zei dat aanhoudend hoge rentetarieven, een reeks bankfaillissementen in de VS en Europa en toenemende geopolitieke verdeeldheid de wereldwijde financiële stabiliteit bedreigen.

De wereldeconomie zal dit jaar naar verwachting met minder dan 3 procent groeien, vergeleken met 3,4 procent vorig jaar, waardoor het risico op honger en armoede wereldwijd toeneemt, aldus het hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Kristalina Georgieva zei donderdag dat de groei de komende vijf jaar naar verwachting rond de 3 procent zal blijven, en noemde het “onze laagste groeiprognose op middellange termijn sinds 1990”. -inkomenslanden om hun achterstand in te halen.

Lage-inkomenslanden zullen naar verwachting een dubbele schok ondergaan door hoge financieringskosten en een afname van de vraag naar hun exportproducten, waardoor armoede en honger kunnen toenemen, voegde Georgieva eraan toe.

“Ongeveer 15 procent van de lage-inkomenslanden verkeert al in schuldennood en nog eens 45 procent komt daar dichtbij”, voegde ze eraan toe, terwijl ze de rijkere IMF-leden opriep om meer te doen om steun te bieden.

error: Kopiëren mag niet!