Man leeft met levensgroot siliconenmodel van 30 kg van overleden vrouw

Een Indiase man haalt de krantenkoppen voor het honoreren van de wens van zijn overleden vrouw om een levensgroot beeld van haar te bouwen, zodat ze nog steeds samen kunnen zijn.

Tapas Sandilya, een gepensioneerde overheidsfunctionaris uit West-Bengalen in India, verloor zijn vrouw van wie hij 39 jaar getrouwd was in 2021, tijdens de Covid-19-pandemie. Indrani werd naar het ziekenhuis gebracht terwijl hij in isolatie werd gedwongen, zodat hij niet aan haar zijde kon zijn toen ze stierf. Vastbesloten om op zijn minst een van de laatste wensen van zijn vrouw te vervullen, ging Tapas op zoek naar een kunstenaar die een levensecht siliconenbeeld van Indrani kon maken, en besteedde 6 maanden en ongeveer $ 3.000 aan het ongebruikelijke project.

Vorig jaar vond Sandilya een beeldhouwer die bereid was te werken aan het levensgrote siliconenmodel van zijn overleden vrouw, en werkte dagenlang met hem aan een afgietsel van klei dat later de basis van het siliconenafgietsel zou worden. De 65-jarige zorgde ervoor dat het model naar zijn zin uitkwam en drong erop aan dat niets minder dan Indrani’s daadwerkelijke gezichtsuitdrukking voor hem zou doen.
Uiteindelijk kwam de beeldhouwer erdoor en een siliconenmodel van Indrani van 30 kg, gekleed in een Assamese zijden sari die de vrouw had gedragen op de huwelijksreceptie van haar zoon, zit nu permanent op een schommel, haar favoriete plek in het ouderlijk huis.

error: Kopiëren mag niet!