Standhouders proberen rond Pasen klanten zoveel mogelijk te helpen

“Komend weekend is het Pasen, maar veel burgers hebben geen geld meer op zak”, zegt een standhouder die langs de straat verkoopt tegen een redactrice van Dagblad Suriname. 

“De verkoop gaat slap en je hebt ook weinig klanten. Er zijn klanten die willen kopen, maar minder willen betalen en dat kan ik niet toestaan.”

Een andere standhouder geeft aan, dat de aanloop op de markt er wel is maar dat er bezoekers zijn die niet veel kunnen kopen. “Je ziet klanten maar enkele dingen kopen, voor de dag heb ik al drie mensen die op borg groenten hebben genomen. Ik begrijp de situatie en help waar ik kan. Met mijn betrouwbare klanten doe ik dat. maar als iemand pas komt en vraagt om groenten te kopen is het anders. Als zij wel geven wat zij hebben, help ik. Ik heb het ook moeilijk, maar ik probeer te helpen waar ik kan. Thuis kan ik nog koken, maar je hebt anderen die niet eens iets hebben om te koken en dat doet mij pijn. Aan het eind als ik mijn groenten niet heb verkocht, gebruik ik het voor mezelf of wordt het geleverd, gedoneerd, Maar, als ik iemand nu ook kan helpen, dan doe ik het graag. En als er kinderen bij betrokken zijn, dan doe ik mijn uiterste best”, zegt de standhouder. 

Een andere standhouder stelt, dat hij niet op borg kan geven, maar hij zijn vaste klanten en bij klanten waar hij ziet dat het nodig is, twee bacoven geeft en een chocola. “Het is Pasen en ik kan de mensen niet zo laten. Als het op de ene manier niet kan, dan moet het op de andere manier wel lukken om tenminste iets te betekenen”, aldus deze standhouder. 

TM

error: Kopiëren mag niet!