Paasdagen oppashouder: “Zolang wij het leuk maken en het met elkaar menen, gaat het zeker lukken”

Vele burgers en kleine ondernemers zijn in de Paasstemming. bedrijven en winkels met acties, burgers zijn al inkopen aan het doen en kinderen zitten vol enthousiasme. 

“Pasen vind ik toch een belangrijke gelegenheid om te vieren”, zegt een kleine onderneemster in gesprek met Dagblad Suriname. ‘Pasen is het feest ter herdenking van Christus’ verrijzenis. Een nieuw leven vieren met vrienden en familie.” In verband met Pasen hebben kleine ondernemers vele acties in verband met Pasen en of hebben versierd. Een andere kleine onderneemster zegt:  “Wij leven in een moeilijke situatie, maar iemand een goed gevoel geven kan op elk moment en dit is een van de beste momenten.”

Ook hebben enkele kleine ondernemers die cake en koekjes bakken leuke en aantrekkelijke hapjes voor de verkoop met enkel kortingen. Merre, die cake bakt op bestelling, geeft aan dat zij nu ook bestellingen heeft voor deze speciale gelegenheid. “Ik heb enkele bestellingen van onder andere scholen en oppashoudsters. Het is toch wel leuk te zien dat sommige mensen het initiatief nemen zo een leuk moment te vieren met de kinderen en met elkaar. Een ieder heeft dat schouderklopje of traktatie nodig en daarom help ik ook graag waar ik kan”, zegt Merre. 

Een oppashoudster zegt, dat zij haar kindertjes, die bij haar in het  dagverblijf zitten, ook in de bloemen zal zetten. “Het is een leuk moment en de kinderen kijken er ook naar uit. Op Eerste Paasdag zullen wij samen met de ouders dineren en de kinderen zullen samen leuk meedoen aan activiteiten, zoals het zoeken van eitjes en zakspringen en nog veel meer. Ook hebben de kinderen handenarbeid gedaan en een leuk plaatje gekleurd voor hun ouders. Veel kunnen wij als oppashoudsters en ouders niet doen, maar zolang wij het leuk maken en het met elkaar menen, gaat het zeker lukken”, aldus de oppashoudster. 

TM

error: Kopiëren mag niet!