Lisa de Jezus schildert gebed bij Heiligste plaats Islam 

Een kunstwerk van een jonge Surinamer wordt geprezen voor de kwaliteit en detail. Lisa de Jezus is 16 jaar en is leerlinge aan de Anton Resida Openbaar MULO-school in Paramaribo. Tegenover Dagblad Suriname geeft ze aan, dat het schilderij de Heilige plek van de Islam is. “Het toont een persoon die aan het bidden is. Als je iets of iemand nodig hebt ga je naar God. Bidden is belangrijk. De juf vroeg ons om talenten te wijzen en ik heb toen gekozen om te schilderen. Ik ben de materialen en canvas gaan kopen. Ik dacht, laat mij het proberen, dit heb ik niet eerder gedaan.” 

Ten slotte roept Lisa alle leerlingen op om flink te studeren “en je talenten te ontwikkelen om die te kunnen laten zien. Fijne vakantie!” 

Heiligste plaats

Voor moslims is de Kaaba een van de heiligste plaatsen op aarde. Het is het centrum van de Grote Moskee in Mekka, de belangrijkste bedevaartsplaats voor moslims, en wordt gezien als het huis van Allah. Moslims geloven dat de Kaaba door de profeten Ibrahim en Ismaïl is gebouwd als een plaats van aanbidding voor de ene God, Allah. Het is ook een symbool van eenheid voor moslims, omdat het de gemeenschappelijke richting is waarin moslims bidden, waar ze zich ook ter wereld bevinden.

Tijdens de jaarlijkse Hajj bedevaart reizen miljoenen moslims naar Mekka om de Kaaba te aanbidden en de rituelen rond de Kaaba te voltooien, als een manier om hun toewijding aan Allah te tonen en hun geloof te versterken.

error: Kopiëren mag niet!