Uitgifte Centrale Bank Certificaat

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal in het kader van haar openmarktoperaties (OMO’s) overgaan tot de uitgifte van haar Centrale Bank Certificaat (CBC) voor het retail-segment.

De Bank gaat donderdag 27 april de CBC met een looptijd van 6 maanden uitgeven voor het retail-segment. Het publiek kan haar inschrijving plaatsen via de commerciële banken gedurende de periode 27 april tot en met 11 mei, met vermelding van het inschrijvingsbedrag.

Deze CBC-inschrijving is opengesteld voor het publiek (Surinaamse ingezetenen), zijnde natuurlijke personen (waaronder huishoudens) en rechtspersonen (waaronder bedrijven) die vallen binnen het retail segment.

Het doel van deze operatie is om het teveel aan geld in de economie voor een langere termijn af te romen teneinde een vastgestelde omvang van de basisgeldhoeveelheid te behalen.

De Bank beoogt in totaal SRD 450 miljoen af te romen. Het rentepercentage bedraagt 32,7% per jaar, dat gelijk is aan de gewogen gemiddelde toegewezen rente van de laatstgehouden CBC-veiling voor het wholesale-segment op 16 maart 2023, aldus de CBvS.

error: Kopiëren mag niet!