Ministerie van Onderwijs heeft aandacht voor brand school te Gujaba

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC)  laat middels een persbericht weten, dat zij in de vroege ochtend van  zondag 2 april kennis heeft genomen van de brand te Gujaba. Het zou hierbij gaan om een oud-EBG-schoolgebouw.

Het ministerie schrijft, dat één vleugel van de school door omwonenden in lichterlaaie is aangetroffen. “Blussen was niet meer mogelijk en de schoollokalen die als magazijn dienden, zijn volledig door brand verwoest. De school was bestemd voor leerjaar 9 en 10 en bestond uit 2 vleugels, de ene voor leslokalen en de andere werd als magazijn ingezet. De laatstgenoemde vleugel is afgebrand”, aldus het ministerie.

In opdracht van de leiding van het ministerie zullen de Technische Dienst en de Task Force Binnenland binnenkort afreizen om de schade te inventariseren. Over de oorzaak van de brand bestaat nog geen duidelijkheid. Diverse verhalen doen daarover de ronde, maar het  ministerie wacht een officieel rapport daaromtrent af.

Het ministerie schrijft verder, dat de  school zo snel mogelijk zal worden voorzien van de nodige leermiddelen om de voortgang van het onderwijsproces te garanderen. “De verantwoordelijke afdeling Leermiddelen, Productie en Distributie is reeds begonnen  met de voorbereidingen hiertoe.”

40 leerlingen van de school zijn tijdelijk van onderwijs verstoken. Het ministerie geeft aan, dat zij alles eraan doet om de lessen aan deze leerlingen na de Paasvakantie te hervatten. 

SK

error: Kopiëren mag niet!