Bernard Arnault rijkste man en Françoise Bettencourt Meyers rijkste vrouw ter wereld.

De rijkste man en rijkste vrouw ter wereld zijn allebei van Franse bodem. Bernard Arnault, de topman van LVHM, en Françoise Bettencourt Meyers, erfgename van l’Oréal, prijken bovenaan de lijsten die Forbes dinsdag heeft gepubliceerd.

Het Amerikaanse zakenmagazine Forbes houdt een ranglijst bij van de rijkste mensen ter wereld die dagelijks wordt geüpdatet en jaarlijks gepubliceerd in het blad. Dat doen ze op basis van de inflatie en de turbulentie van de beurs.

In 2022 stond Arnault nog op de derde plaats van de Forbes-lijst, net na Jeff Bezos en Elon Musk. Maar in december kon de Franse miljardair hen beiden onttronen. Samen met zijn familie bezit hij nu het grootste fortuin ter wereld, geschat op zo’n 211 miljard dollar.

In de Forbes-lijst staan Musk en Bezos nu respectievelijk op de tweede en derde plaats, gevolgd door Larry Ellison en Warren Buffett op plaats vier en vijf. De top tien wordt voltooid door Bill Gates (6), Michael Bloomberg (7), Carlos Slim Helu & family (8), Mukesh Ambani (9) en Steve Ballmer (10). Françoise Bettencourt Meyers staat als eerste vrouw op de elfde plaats van de Forbest-lijst.

Toen Liliane Bettencourt in 2019 overleed, naam haar dochter en erfgename Françoise de titel van rijkste vrouw ter wereld over. Zij en haar familie beschikken over een wereldwijd fortuin van 80,5 miljard dollar.

‘Voor het eerst in de geschiedenis van het klassement zijn de rijkste man en vrouw van Frankrijk ook de rijkste man en vrouw van de wereld’, meldt Forbes France in een persbericht.

error: Kopiëren mag niet!