Afrika… de ultieme grens? Enkele verbazingwekkende #data van Economist Intelligence:

EIU over de rol van China op het continent.

Meer dan 40% van de export van mineralen in Afrika en ongeveer een derde van de export van erts en metalen in de regio GAAN naar China!

China investeert zwaar in de regio, ontwikkelt infrastructuur en is betrokken bij veel projecten om #elektriciteit toegang te geven tot een continent dat het hard nodig heeft.

Het zit in traditionele #elektriciteitscentrales en het zit in #hernieuwbare projecten – een voorbeeld is opvallend: een IEA-rapport dat twee jaar geleden werd gepubliceerd, ontdekte dat China naar verwachting tussen nu en 2030 betrokken zal zijn bij bijna 70% van de nieuwe waterkrachtcapaciteit in sub -Sahara Afrika.

Hoewel de hoop is dat Afrika niet uitsluitend of voornamelijk een bron van natuurlijke hulpbronnen en grondstoffen zou zijn, biedt het continent #ontwikkeling ook een buitengewone kans voor handel en #investeringen.

In de komende jaren zal ongeveer 1 op de 2 nieuwe mensen die op de planeet worden geboren Afrikaans zijn en de regio zal binnenkort de meest bevolkte plaats ter wereld worden met meer dan 2 miljard inwoners.

error: Kopiëren mag niet!