Sharman (VHP) vraagt vp Brunswijk te stoppen met “kow téré” verhaal

Dew Sharman (VHP), ondervoorzitter van de Nationale Assemblee. heeft afgelopen vrijdag tijdens de debatten in het parlement over de huidig zorgwekkende koersontwikkelingen in het land president Chandrikapersad Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk opgeroepen leiderschap te tonen en verantwoordelijkheid te nemen bij de aanpak van de acute financieel-economische problemen van het land.

Op de president deed Sharman een dringend beroep om op te treden waar er opgetreden moet worden, omdat hij anders bang is dat de president mogelijk gaat moeten aftreden.

Aan vicepresident Brunswijk deed hij de oproep om te stoppen met zijn “kow tere” filosofie. “U bent staatsman en u moet naast de president gaan staan om beleid te voeren”, zei Sharam. Hij wees de vicepresident erop dat hij leiderschap moet tonen. “U moet het land helpen leiden en stoppen met politieke propaganda en partijpolitiek en podiumtaal”.

Rauw doch terecht

De rauwe oproep van de  ondervoorzitter van het parlement aan zijn partijvoorzitter tevens president Santokhi en coalitieleider van de ABOP tevens vicepresident Brunswijk is politiek zeer opmerkelijk, doch geeft aan de immense financieel-economische problemen in het land aan. De aanpak van de zeer ernstige situatie in het land kan niet alleen overgelaten worden aan de president, maar een ieder dient zich in te spannen om het tij te keren.

Met zijn “kow tere” oproep aan de vicepresident verwoordt Sharman het algemeen sentiment dat bij de samenleving leeft dat Brunswijk zich meer bezig houdt met partij politieke zaken dan met het mede voeren van regeerbeleid. Vicepresident Brunswijk heeft niet lang geleden in het parlement op opmerkingen van Assembleeleden aangegeven dat hij qua regeerbeleid slechts de “kow tere” (koeienstaart) vast houdt, daarmee aangevende dat het beleid van de regering door de president wordt uitgemaakt.  

Regering en DNA aan de slag

Tijdens de debatten vorige week in het parlement over de op hol geslagen wisselkoers en de zeer ernstige gevolgen daarvan op de hele samenleving, heeft president Santokhi een aantal urgente maatregelen aangekondigd die de alsmaar stijgende wisselkoers moeten stuiten. Zowel oppositie als coalitie vinden dat er meer veel meer dient te gebeuren dan de aangekondigde maatregelen. De oppositie is van oordeel, dat de regering zich geen raad weet met de zelf groter gemaakte problemen. De coalitie vindt dat een aantal van de aangekondigde maatregelen niet zullen werken en of niet adequaat genoeg zijn om de koersontwikkeling te beteugelen. Er dient meer te gebeuren. Van beide zijden van het parlement zijn er voorstellen gedaan. 

Op voorstel van president Santokhi is besloten dat de regering en parlement zich gaan buigen over te nemen maatregelen om de koers te stabiliseren. Er komt een DNA-commissie waarin zowel de coalitie als oppositie zitting hebben. Deze DNA-commissie gaat reeds vandaag, maandag, samen met de regering aan de slag.

SS

error: Kopiëren mag niet!