“Lijkt alsof de regering in een battle zit…”

Onlangs zijn de benzineprijzen bij de pompstations weer drastisch omhoog gegaan. De bevolking werd weer verrast met nieuwe prijzen bij de pompstations dat voor heel veel woede en frustraties zorgt onder de bevolking. De aanpassing houdt onder andere in dat er een 5% BTW wordt toegevoegd aan de oude prijs. 

De redactie van Dagblad Suriname ging in gesprek met mevrouw H.M en zij gaf aan heel erg boos te zijn. “Alsof er niets beters is te doen. Wat denkt deze regering wel? Dat we een geldboom hebben en zo 1,2,3 met een verhoging op je kunnen afkomen?”

Zij is heel erg verontwaardigd over de wijze hoe de regering omgaat met de burgers. Het feit dat de prijsverhoging tegenwoordig onaangekondigd ingaat frustreert de burgers dubbel. Burgers worden dagelijks onaangekondigd geconfronteerd met tal van prijsverhogingen van producten en diensten. Zij kunnen al nauwelijks uitkomen met hun huidig salaris en kijken elke dag uit hoe alles klaar te spelen, Naast de verhoogde benzineprijzen, zijn ook prijzen van meel, frisdranken, brood en banket de afgelopen dagen drastisch omhoog gegaan.

“Lijkt alsof de regering in een battle zit, wie het snelst prijsaanpassingen kan plegen, of ze willen het nieuwe minimumloon overtreffen. Want je kan niet eens 1 liter benzine kopen met je nieuw minimumloon van SRD 30″, is de sarcastische reactie van meneer L.N.

Het is dus niet uitgesloten en niets nieuws meer wanneer de bevolking de komende dagen met nog meer prijsverhogingen geconfronteerd zal worden. Elke dag zien we dat er steeds meer bedrijven die 1 voor 1 hun prijzen aan het aanpassen zijn, nadat de nieuwe benzineprijzen zijn ingegaan. Het ergste waarvoor men vreest is dat de bevolking over een paar maanden niets en letterlijk niets meer overhoudt van het salaris, omdat de levensmiddelen zodanig in prijs zijn gestegen, dat men niet meer in staat wordt gesteld om in het levensonderhoud te kunnen voorzien. Wat doet de regering hieraan?

JM

error: Kopiëren mag niet!