“Ben al moe van alle beloftes”

In Suriname is er een veel voorkomend sentiment dat op straat wordt geuit tegenover een redacteur van Dagblad Suriname door een vrouw. Ter bescherming van haar identiteit noemen wij haar Marie K.

Ze heeft geen interesse in economische verhalen, omdat ze simpelweg armer is geworden en ze is al moe van alle gedane beloftes van regeringszijde.

Dit sentiment door Marie wordt gedeeld door velen die financiële stress ervaren en een afname in hun kwaliteit van leven.

Hoewel deze vrouw gelooft, dat de regering van Bouterse schulden heeft gemaakt, gelooft ze dat zaken beter waren tijdens zijn bewind. De huidige regering wist waar ze aan begon toen ze aan de macht kwam en worstelt nu om haar gedane beloftes waar te maken.

“Als ze niet kunnen leveren, dan moeten ze hun mandaat teruggeven. Ze kunnen niet doorgaan met het vernietigen van het leven van de mensen zonder hen hoop te geven op een betere toekomst”, aldus Marie.

Het sentiment van Marie is een duidelijke indicatie van de moeilijke tijden in het land. Het land heeft momenteel te kampen met een worstelende economie, hoge schulden en politieke onzekerheid.

De mensen hebben geen vertrouwen meer in hun leiders en in hun vermogen om het land uit zijn moeilijkheden te leiden.

Vooralsnog heeft men niet de durf om voor een volledig nieuwe politieke partij te stemmen, waardoor men in dezelfde cirkel blijft. Dat gebeurt al 40 jaren en we komen er maar niet uit. Terwijl de geïnterviewde vrouw erkent dat de vorige regering schulden heeft gemaakt, had ze wel een betere levensstandaard in die tijd.

Dit is een weerspiegeling van de wanhoop van de mensen voor enige vorm van stabiliteit en vooruitgang.

De huidige regering heeft te maken met een overweldigend aantal problemen. Het aanpakken van de vele economische kwesties heeft echter topprioriteit. De regering moet beleid opstellen dat het leven van de burgers zal verbeteren. Ze moet werken aan het stabiliseren van de economie en het verminderen van het schuldenniveau. 

Het is belangrijk voor leiders om de zwaarte van de beslissingen die ze neemt te beseffen, en de impact die ze hebben op het leven van de mensen die ze dient.

error: Kopiëren mag niet!