Zou de overheid in de toekomst bejaardentehuizen met weeshuizen kunnen combineren?

Volgens onderzoekers kan het combineren van bejaardentehuizen en weeshuizen een positieve invloed hebben op beide groepen. Ouderen kunnen een bron van liefde, warmte en levenservaring voor de kinderen zijn. Terwijl de kinderen de ouderen kunnen helpen actiever te blijven en deel te nemen aan verschillende activiteiten. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft de directrice van Huize Ashiana, Brenda van Daal, gevraagd wat haar kijk op dit idee is. Zij zegt hierop: “Dit idee ligt eigenlijk ook in mijn beleid voor de toekomst. Ik had het idee, om een crèche binnen het tehuis te openen. Ik had gedacht aan kinderen van personeelsleden, om het een beetje gemakkelijk voor ze te maken, dat hun kinderen ook daar op het terrein zijn. Af en toe zouden de oudjes dan bezoek krijgen van de kinderen. En zo zou je dan ook de oudjes kunnen zien opleven, want ook de kinderen brengen de ouderen hun herinneringen terug naar hun jeugdtijd, waardoor ze wat opgefleurd zouden kunnen worden. Dat is mijn visie voor de toekomst.”  

Van Daal geeft ook aan, dat het een prachtig idee is om bejaardentehuizen met weeshuizen te combineren. Maar, het zou dan wel goed gestructureerd moeten zijn, stelt zij. 

“Alles zou vooraf uitgedokterd moeten worden door de overheid. Hoe gaan we dit uit de grond stampen? Onder welke regels zou dat moeten gebeuren? Hoe gaan we de mensen onderhouden? Hoe gaan we de kinderen onderhouden? Dan is het een prachtig idee. Voor de ouderen een voordeel, maar ook voor de kinderen een voordeel”, aldus Van Daal.

SK

error: Kopiëren mag niet!