Standhouder: “Zullen er wel klanten komen vandaag?”

De zon schijnt, een ieder probeert mee te doen met de verkoop, maar velen hebben geen geld. Hoe denk je wat te kunnen verdienen?”, vraagt een man zich af die verkoopt langs de straat.

“Het is al bijna een uur in de middag en ik heb letterlijk nog niets verkocht. Niet eens een bacove noch een hoop groenten. Wat moet ik nu doen? Ik ben pas mee komen doen met de verkoop in de hoop te kunnen verdienen, maar dat lijkt ook niet te lukken. Ik reed taxi, maar zag dat het ook niet werkte. Ik kreeg ook weinig klanten en zag dat het geld dat ik maakte weer in mijn tank ging om weer te kunnen rijden. Ik weet helemaal niet meer wat ik moet doen.”

De verkoop op de markt gaat ook niet zo vlot, zegt een standhouder in gesprek met Dagblad Suriname. Met de bekendmaking van de nieuwe bustarieven denk ik dat er nu minder bezoekers op de markt zullen komen. Je hebt vele bezoekers die aangeven, dat zij een Ons Belang of groenteman of -vrouw in de buurt hebben, maar zij goedkoper uit komen om naar de markt te komen, maar nu denk ik dat zij niet meer zo zullen denken”, aldus de standhouder.

“Enkele klanten die gewend waren op de maandag te komen hebben al doorgegeven, dat zij voorlopig het centrum niet in zullen gaan, pas als het noodzakelijk is. Dan, hoe doe ik nu? Ik verdien van m’n vaste klanten en als zij nu ook weg zullen blijven, dan zit ik erin, dan verdien ik toch niet! De situatie wordt van kwaad tot erger.”

TM

error: Kopiëren mag niet!