St. Rumas gaat in op haar activiteiten in gesprek met president in kader vooroverleg richting Nationale Dialoog

In de visie van de Stichting Reik Uit naar Meer, meer bekend als Stichting Rumas, is het ontwikkelen van strategische programma’s belangrijk voor het jeugd ontwikkelingsbeleid. De stichting is bereid de regering hierin bij te staan. 

De bestuursleden Emmy Hart (voorzitter), Lilian Wiebers (coördinator monitoring en evaluatie), aankomend directeur Jokhan Robinson en Patrick Roland Bottse (begeleider, coach en counselor) hebben op maandag 13 maart op weg naar nationale dialoog een voorgesprek met president Chandrikapersad Santokhi gevoerd. Hij erkent dat Rumas een autoriteit is in de Surinaamse samenleving op het gebied van ontwikkelingsprojecten voor kansarme jongeren.

Wiebers zei, dat jeugdontwikkeling heel belangrijk is voor Rumas. De organisatie werkt met risicojongeren, vroege schoolverlaters en jongeren in conflict met justitie. Zij acht het ontwikkelen van strategische programma’s voor deze groepen van eminent belang. De jongeren worden gedurende de begeleiding vaardigheden bijgebracht voor vaktraining en ondernemerschap. Naast deze hard skills neemt het bijbrengen van normen en waarden een heel belangrijke plaats in. Wiebers legde de nadruk op een geïntegreerde aanpak, waarbij de duurzaamheid van de resultaten telt. 

Aankomend directeur Jokhan wees de president ook op het belang van het betrekken van ouders. Daarom is onlangs de unit gezinscoaching opgestart. Verder is Rumas zich gaan richten op het begeleiden van sociaal zwakkeren. Voorzitter Hart vroeg de ondersteuning van de regering bij haar programma’s. Ze zegt, dat de deskundigheid er is, maar dat de stichting graag menskracht wil. Volgens Bottse zijn de programma’s ook gericht op omstandigheden. Hij noemde recreatie, educatie en sport drie belangrijke zaken die kunnen helpen om de tijdsbesteding bij jongeren als zodanig te beïnvloeden. Verder vroeg hij de regering te investeren in professionele opvanghuizen voor jongeren.

President Santokhi heeft de inzichten van de organisatie aangehoord en is samen met de bestuursleden ingegaan op enkele punten die meteen aangepakt kunnen worden. Welke punten dat zijn is onduidelijk.

error: Kopiëren mag niet!