Minister Jubithana bij aankomst nieuwe SLM A340-300: “Stap voor stap komen we er zeker”

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft de afgelopen jaren te maken gehad met financiële uitdagingen. De luchtvaartmaatschappij heeft een schuld van meer dan 70 miljoen US dollars, wat heeft geleid tot moeilijke tijden voor de SLM. Echter, zoals minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie & Toerisme maandagavond opmerkte bij de verwelkoming van de Airbus A340-300 op maandagavond: “Stap voor stap komen we er zeker.”

Het was een belangrijk moment voor de SLM, aangezien de Airbus A340-300 wordt gezien als een belangrijk middel om de concurrentiepositie van de luchtvaartmaatschappij te verbeteren en het bedrijf weer op de been te krijgen. De verwelkoming van dit vliegtuig was dan ook een teken van hoop voor de toekomst van de SLM.

De SLM heeft verschillende maatregelen genomen om haar financiële problemen aan te pakken. De luchtvaartmaatschappij heeft bijvoorbeeld geprobeerd haar kosten te verminderen door het aantal vluchten te verminderen en door middel van personeelsreducties. Andere maatregelen zijn gericht op het verhogen van de inkomsten, zoals het verhogen van de ticketprijzen en het toevoegen van nieuwe bestemmingen aan haar vluchtprogramma.

Daarnaast heeft de SLM de steun gekregen van de Surinaamse regering en van andere belanghebbenden. Minister Jubithana benadrukte dat de overheid zal blijven werken aan het ondersteunen van de luchtvaartmaatschappij en het bieden van de nodige middelen en ondersteuning om haar te helpen haar doelen te bereiken.

Hoewel de uitdagingen groot blijven, toont de verwelkoming van de Airbus A340-300 aan dat de SLM vastberaden is om haar positie te verbeteren en om terug te keren naar een gezonde financiële situatie.

error: Kopiëren mag niet!