Ashiana-directrice heeft geloof erin dat problemen structureel opgelost worden

President Chandrikapersad Santokhi had vrijdag 3 maart de problemen van drie verschillende sociale instellingen aangehoord, waaronder Huize Ashiana. Het bestuur van het bejaardentehuis gaf vrijdag 10 maart de president een breder beeld van de problemen waarmee de instelling kampt. 

In een bericht van de Communicatie Dienst Suriname (CDS) wordt aangegeven, dat de president heeft voorgesteld dat er een team komt dat samen gaat werken met het bestuur en de directie om voorstellen te doen die moeten leiden tot verbetering van de situatie. Dit team zal zich niet over Huize Ashiana alleen ontfermen, maar over zorginstellingen in het algemeen. 

Situatie momenteel te Huize Ashiana

De redactie van Dagblad Suriname heeft de directrice van Huize Ashiana, Brenda van Daal, benaderd voor een reactie omtrent de situatie momenteel bij het bejaardentehuis. Hierop geeft Van Daal aan, dat het tehuis zich momenteel in rustig vaarwater bevindt.  

“Het kan altijd beter. Maar,  ik mag niet klagen. De situatie in het tehuis ziet er goed uit. Vooral wat betreft het personeel. Het personeel doet behoorlijk haar best. Samen met de bond bij huize Ashiana, de ABAP, en het bestuur hebben we kunnen bewerkstelligen, dat de herwaarderingen waarvoor sinds 2017 gevochten wordt, zijn losgekomen. Die herwaarderingen worden per functiegroep ingevoerd. En dat is een behoorlijke mijlpaal.”

“Wat nog gedaan moet worden, is dat het personeel aangevuld moet worden. We hebben nog steeds te kampen met een personeelstekort, dat  we heel graag opgelost zien. Ik heb al deze zaken aan de president voorgehouden in het laatst gehouden gesprek. Wat nog echt zorgen baart, is de voedingssituatie rond de bewoners. Vanwege de verhoogde kosten overal, zijn zaken twee tot drie maal duurder geworden. Hierdoor zijn we niet uit de kosten gekomen. Dat heb ik ook bij de president neergelegd. Ik moet de mensen nog twee tot drie maanden voeden, voordat de volgende subsidie uit is. Dat zou dan eigenlijk een ramp kunnen betekenen. Maar, de president heeft zijn verantwoordelijkheid genomen en heeft gelijk ingespeeld hierop.”

Zekerheid dat de problemen aangepakt worden

Aan de directrice is verder de vraag gesteld of zij zekerheid heeft, dat de problemen daadwerkelijk aangepakt zullen worden. Hierop antwoordt zij: “Ik heb er alle geloof in, dat deze zaken structureel opgelost zullen worden. De president heeft al zijn toezegging gegeven om ons tegemoet te komen. Ook de minister van Sociale Zaken heeft zijn verantwoordelijkheid opgepakt. En heeft al een en ander in stelling gebracht om het probleem van subsidie en voeding voor de komende tijden in huize Ashiana opgelost te hebben.”

Van Daal benadrukt nog eens, dat zij alle geloof heeft, dat de problemen die zijn aangekaart bij de president, opgelost zullen worden. Dit, omdat de president een commissie heeft samengesteld, die zich persoonlijk zal bezighouden met de problemen waarmee het tehuis te kampen heeft. Verder geeft zij aan, dat er nog zaken zijn besproken die op dit moment nog niet zo dringend zijn, waaronder de gebouwen die gerenoveerd moeten worden en terreinen die door onderbezetting niet goed onderhouden kunnen worden. “De president heeft een luisterend oor geboden. Hij heeft direct de koe bij de horens gevat en lijnen uitgezet om dit tot het verleden te laten behoren”, zegt Van Daal. 

Zij merkt tot slot op, dat zij zeer tevreden is met het onlangs gevoerde gesprek.

SK

error: Kopiëren mag niet!