Ingrid Bouterse met NDP op veldwerk in Paramaribo 

“Gezamenlijk gaan wij voor een beter Suriname”

Oud-First Lady Ingrid Bouterse-Waldring is samen met de NDP op stap geweest in Paramaribo. De oppositiepartij heeft in het weekend zijn politieke werk voortgezet. De NDP-afdeling Paramaribo is actief geweest in het ressort Tammenga. 

Ingrid Bouterse was populair tijdens de periode van het presidentschap van Desi Bouterse. Ook nadien is zij onder de partijleden enorm gewild. Echtgenoot Bouterse is momenteel verwikkeld in het hoger beroep gedeelte van het Decembermoorden strafproces. Tegen hem is 20 jaar celstraf met gevangenneming, voor medeplichtigheid aan de moord op 15 slachtoffers, geëist door het OM. 

Meerderheid ziet NDP niet meer zitten 

‘Gezamenlijk gaan wij voor een beter Suriname. Op 25 maart zijn wij in het ressort Livorno”, aldus de partij op social media. “Onze baby’s, bejaarden en mensen met een beperking voelen de gevolgen van de huidige situatie het zwaarst. Wij demonstreren onze pijn en verdriet van deze dagen aan land en volk. Ook de internationale wereld mag het weten, wij kunnen deze situatie niet langer dragen”, stelde de NDP onlangs. 

Een meerderheid van de bevolking ziet echter de NDP niet meer terugkeren. Ook al zou het volgens de NDP president Chan Santokhi niet lukken om orde op zaken te stellen. Dat bleek uit het resultaat van een recente online poll van Dagblad Suriname, waarover de krant eerder berichtte. De NDP heeft 16 zetels en is verreweg de grootste oppositiepartij.  

Bouterse en bestuur bij NDP blijven 8 jaar lang zitten 

In december 2022 melde de NDP, dat het in 2019 gekozen hoofdbestuur en andere gekozen interne structuren ongewijzigd blijven. Het besluit werd genomen tijdens een vergadering van het Centraal Politiek Orgaan (CPO) gehouden onder leiding van voorzitter Bouterse. In deze vergadering zijn de organen en instituten van de NDP vertegenwoordigd. Het CPO heeft de bevoegdheid om besluiten van algemene politieke aard te nemen. De aanwezigen hebben zich verder uitgesproken over interne partij politieke zaken en is aangenomen dat de interne verkiezingen worden uitgesteld tot ultimo twee jaren na de landelijke verkiezingen van 2025, stelt de partij in een persbericht. 

error: Kopiëren mag niet!