Bussen leden PLO rijden dinsdag 14 maart niet – Sfeer tussen PLO en TCT-minister lijkt verziekt

De sfeer tussen de Particuliere Lijnbushouders Organisatie, PLO, en minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) is er maandag niet beter op geworden. De leden van de PLO zijn op z’n zachtst gezegd witheet, nadat zij vernamen, dat de minister in een radioprogramma nogmaals heeft bevestigd, dat er een overeenkomst met de PLO is voor een nieuw stadstarief van SRD 12,50, maar dat dit nog geformaliseerd moet worden door de Raad van Ministers (RvM) en het ministerie van Financiën en Planning. 

Maar, de PLO-leden hebben daar niet op gewacht en lieten hun passagiers maandag al het nieuwe tarief betalen, tot groot ongenoegen en verbazing van die passagiers, die niet op de hoogte waren gebracht van het nieuwe tarief.

Overigens gingen er in het weekend documenten viraal op social media met daarin alle nieuwe tarieven vermeld. De stukken zouden zijn gelekt en dat was mede aanleiding voor de PLO om dan maar maandag meteen te gaan rijden met de nieuwe tarieven.

De bushouders verwerpen de stellingname van de TCT-minister en hebben later op de dag, maandag, per direct besloten om de bussen binnen te houden. Ook dinsdag blijven de bussen binnen, waardoor weer vele mensen en ook scholieren, studenten, de dupe gaan worden van een geschil, een ruzie inmiddels, tussen de PLO en TCT waar zij niet debet aan zijn, maar wel de gevolgen van gaan ondervinden, ook van de tariefsverhoging.

Natuurlijk kunnen burgers zich afvragen waarom de bushouders niet even kunnen wachten tot het moment dat de nieuwe tarieven zijn geformaliseerd door de ministeries van TCT en Financiën en Planning. Daartegenover kan gesteld worden, dat iedereen ook zal beseffen dat het water tot aan de lippen staat van de bushouders nu hun kosten om bussen rijdende te houden ook fors zijn gestegen, nog afgezien van de brandstofprijs.

In onderstaande bekendmaking had TCT maandag overigens al laten weten te zullen optreden tegen bushouders die hun passagiers het nieuwe tarief toch al laten betalen.

PK

error: Kopiëren mag niet!