Tapijtslang zorgt voor paniek op school – “Ik vond die dames echt dapper”

Op het schoolterrein van OS Tammenga-Projekt hielden leerkrachten en leerlingen afgelopen donderdag even de adem in nadat iemand een tapijtslang of boa constrictor had gesignaleerd. Terwijl de leerlingen de klassen uit wilden, moest schooldirectrice Jacintha Zinhagel iedereen sommeren om binnen te blijven. De slang zocht ondertussen een veilige plek onder een geparkeerde auto van een leerkracht, wat voor nog meer paniek zorgde. 

De schooldirectrice uit haar bewondering voor de kundige manier waarop twee vrouwelijke brandweerlieden de slang hebben gevangen. Daar waren wel wat extra inspanningen voor nodig.

De slang reageerde niet op de slaande bewegingen op de auto en liet zich ook niet zien. Zinhagel gaf de brandweer een fles Baygon om de slang uit de ‘tent’ te lokken. Maar, de slang bleef zich verscholen houden.  “Ik ben een gelovige vrouw en begon direct te bidden en ik heb God gevraagd om over te nemen”, laat Zinhagel weten. Na een tijd kwam de slang tevoorschijn, waarop de dames van de brandweer het dier konden pakken en wegbrengen.

Zinhagel is opgelucht dat de slang niet meer op het schoolerf is. “Amen”, zegt zij. “Ik vond die dames echt dapper, ze gingen gewoon onder die auto en dat zou ik niet durven”, merkt ze op. 

Dat de slang op het schoolerf verscheen komt niet uit de lucht vallen. De school wordt omringd door een sloot, een bos en een verlaten perceel, licht het schoolhoofd toe. Al eerder zijn slangen gesignaleerd. “Dat waren toen waterslangen, maar gisteren was het een beetje anders. De sloot moet op tijd opgeschoond worden”, zegt Zinhagel tot slot.

RB 

error: Kopiëren mag niet!