Onderzoek OM in zaak verdachten plunderingen vrijdag 17 februari verloopt stroef

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM) in de zaak van de verdachten van de plunderingen, vernielingen en brandstichtingen vrijdag 17 februari in het centrum van Paramaribo verloopt stroef. Het gaat om een complexe zaak rond in totaal zeker zo’n 100 zaken, aldus he OM tegenover de redactie van Dagblad Suriname.

“Het was ons voornemen om deze week met een update te komen in de zaak van 17 februari 2023. Echter is dat helaas niet gelukt, omdat nog niet alle informatie in kaart gebracht is. Er zijn verzoeken binnen gekomen van verdachten via hun advocaat waardoor in bepaalde zaken de rechtmatigheid van de inverzekeringstelling wederom getoetst moet worden”, zo laat het Openbaar Ministerie na vragen van Dagblad Suriname weten.

Het gaat, aldus het OM, om bijna 100 zaken, ” wij hopen dat in de loop van de komende week we een beter zicht hebben en met zekerheid kunnen aangeven welke zaken naar de zitting gaan en wat de tenlasteleggingen zijn”. Of tussen die zaken ook zaken van verdachten zitten die betrokken zijn geweest bij de bestorming van het gebouw van de Nationale Assemblee is vooralsnog niet duidelijk.

Niet bekend is of het OM enig zicht heeft op wie feitelijk de gebeurtenissen op 17 februari heeft of hebben aangestuurd, of er leidinggevende personen zijn geweest die in kaart zijn gebracht.

PK

error: Kopiëren mag niet!