De beste broodjes ter wereld
VOEDSEL

De sandwich is een zeer veelzijdig voedingsmiddel en populair over de hele wereld. Website Taste Atlas heeft een ranglijst gepubliceerd van de beste sandwiches ter wereld volgens professionals en critici uit de voedingsindustrie. De Turkse Tombik Döner – een variant van de Döner Kebab geserveerd in een ronde flatbread – was de beste keuze van de critici met een score van 4,7/5, vóór de Peruaanse Butifarra chili ham sandwich, Argentijnse sandwich de lomo (d.w.z. steak), New York’s Vleesbroodje van Spiedie en Banh Mi, Vietnamees buikspek – allemaal beoordeeld met 4,6/5.

Zuid-Amerikaanse sandwiches bezetten twee van de top 5-rangen. In de top 10 staan nog eens drie broodjes uit de regio, goed voor 50 procent van de tien hoogst genoteerde broodjes Latijns-Amerikaans. Het geheim van het sandwichsucces in de regio is in de meeste gevallen gegrild of gepaneerd vlees, een zekere manier om een sandwich te laten opvallen, zoals drie Argentijnse inzendingen in de top 10-show.

De hoogst gewaardeerde Amerikaanse sandwich maakt gebruik van dezelfde methode. De minder bekende Spiedie is niettemin een favoriet van critici met zijn stukjes spies, gemarineerd en gegrild vlees in een Italiaans broodje. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord spiedo dat kookspit betekent en de sandwich is ontstaan in Binghamton in de staat Southern Tier New York. De Lobster roll – een andere favoriet uit East Cost – staat op de zesde plaats, terwijl zeevruchten ook de ster van de show zijn in de Zweedse Toast Skagen – een open sandwich met garnalen, kuit, dille en mayonaise.

Enkele andere Amerikaanse inzendingen die een knipoog kregen van de critici zijn de Cubaanse sandwich (rang 11), de Reuben (rang 20), de Philadelphia Cheesesteak (rang 21) en Pastrami on Rye (rang 24). Terwijl Taste Atlas kipburgers en sandwiches classificeert als sandwiches, worden klassieke runderhamburgers in hun eigen categorie geplaatst en komen ze niet voor in de sandwich-ranking.

error: Kopiëren mag niet!