Voor president Santokhi is bevorderen relatie met VS essentieel

President Chandrikapersad Santokhi zet in op het bevorderen van de relatie met de Verenigde Staten van Amerika (VS). Hij zei dat donderdag 9 maart op de welkomstreceptie van de nieuwe Amerikaanse ambassadeur Robert Faucher. Bij deze gelegenheid heeft president Santokhi de nadruk gelegd op het belang van zakenrelaties. Hij  onderstreepte ook het belang van het uitbreiden van de relatie, in het bijzonder op het gebied van zakendoen. 

“De Verenigde Staten is een land van ondernemers, met de unieke capaciteit om transformatieve en veerkrachtige bedrijven op te bouwen. Ik hoop dat ondernemers en investeerders de enorme kansen die Suriname biedt, zullen herkennen en aangrijpen.”

Faucher zei, dat er inderdaad belangstelling in de VS is om te investeren in c.q. handel te drijven met Suriname. “Het is belangrijk voor Suriname om nu stabiliteit te creëren om het land aantrekkelijk te maken voor Amerikaanse bedrijven. We hopen samen te werken met de Surinaamse regering om dit te bereiken”, aldus Faucher.

Behalve zakendoen ziet president Santokhi ook graag vooruitgang op het gebied van militaire- en defensiesamenwerking. Hij zei, dat Suriname de capaciteitsopbouw met steun van de VS op het gebied van wetshandhaving waardeert. De Surinaamse regering zet zich in voor het versterken van de samenwerking bij het tegengaan van transnationale georganiseerde misdaad en corruptie. Het staatshoofd verwacht dat de band met de VS kan worden uitgebreid tot wederzijds voordeel.

error: Kopiëren mag niet!