Zorgsector staat niet op beide benen, instorten sector moet voorkomen worden

Bepaalde mensen in de zorg die verschillende diensten verlenen aan patiënten hebben al geruime tijd het gevoel, dat het werk dat ze verrichten met de dag zwaarder wordt terwijl het wat materiaal betreft toch slechter blijft gaan in de sector.

Economisch slechte tijd

Net als bijna iedereen in de samenleving is het ook voor het zorgpersoneel heel zwaar om door deze moeilijke periode te gaan met heel weinig geld. Dit hebben verschillende zorgverleners met de redactie van Dagblad Suriname gedeeld.

Instorten van de zorg

De gezondheidszorg en de wijze waarop zaken er nu aan toe gaan zijn volgens Rosita niet rooskleurig. “Het is duidelijk te merken wanneer je als burger in een bepaalde situatie verkeerd en je dringend geholpen moet worden, maar niet de optimale zorg kan krijgen.” Ze vindt het jammer dat het  land zover is gekomen met de sector. 

Deskundigheid op het gebied van gezondheidssector trekt weg, omdat men zich het niet kan permitteren om hun gezin te onderhouden. Dit zorgt er ook voor, dat de groep deskundigen steeds kleiner wordt. “De zorg heeft aandacht nodig, we moeten voorkomen dat de zorg instort”, zegt ze afsluitend in het gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

Een algehele oplossing

In hoeverre er een algehele oplossing zal komen voor het ontstane is voor de zorg is tot nu toe onduidelijk. De directrice van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Shaista Abdul. laat weten, dat het bij haar stapvoets gaat richting een verbeterde zorg. De leden van de zorgsector spreken de hoop uit dat er spoedig een verandering komt in het geheel.

Petronella Ziekenhuis in Wageningen blijft normaal bestaan

Burgers maken overigens melding dat het Petronella Ziekenhuis (zie foto), gebouwd door de vorige regering, over zal gaan om de deuren te sluiten en onder toezicht van het Mungra Medisch Centrum terecht zal komen.  Maar, dit berust niet op waarheid. 

Het Petronella Ziekenhuis (Wageningen) valt samen met het district Coronie, en ressort Kabalebo onder het Mungra Medisch Centrum, dit heeft de directrice van het MMC aangegeven in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. Het Mungra Medisch Centrum is naar haar zeggen een belangrijk zorgcentrum in het westen van het land, dit betekent echter niet dat het ziekenhuis de deuren zal moeten sluiten. De directrice ontkracht deze berichtgeving.

GW

error: Kopiëren mag niet!