Stichting bespreekt plaatsing Jodensavanne op UNESCO Werelderfgoedlijst met president Santokhi

In het kader van het vooroverleg om te komen tot een agenda voor de Nationale Dialoog, heeft de Stichting Jodensavanne zaterdagmiddag een ontmoeting gehad met president Chandrikapersad Santokhi. Daarbij zijn als gesprekspunten aangehaald, het belang van Jodensavanne als nationaal monument, de nominatie van Jodensavanne op de UNESCO Werelderfgoedlijst, de duurzame instandhouding c.q. conservering van deze historische plek en de noodzaak tot een duurzame financiёle ondersteuning zijdens de overheid. 

Het uitblijven van het laatste kan namelijk een obstakel zijn voor een positief besluit van het World Heritage Committee (WHC) in september dit jaar, tot plaatsing van de Jodensavanne Archaeological Site op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

De president gaf aan, dat de duurzame financiёle ondersteuning geen sta in de weg mag zijn voor een positief besluit van het WHC en droeg enkele praktische oplossingen aan.

Aan het eind van het gesprek overhandigde voorzitter Harrold Sijlbing een exemplaar van het nominatiedossier aan de president.

SS

error: Kopiëren mag niet!