Minister Raghoebarsing belooft contract met Lazard naar DNA te sturen ter inzage

Minister Stanley Raghoebarsing van Financiën en Planning heeft vrijdag tijdens de debatten in het parlement over de wijziging van de Wet op de Staatsschuld op de zoveelste aandrang van NDP-fractieleider Rabin Parmessar beloofd het contract met het Franse Bureau Lazard naar het parlement te zullen sturen. Het Bureau Lazard is kort na aantreden van de huidige regering in de hand genomen om haar bij te staan bij de onderhandelingen over schuldherschikking met de zogeheten Oppenheimer bondholders. 

De belofte van de Financiën-minister om het contract met Lazard ter inzage naar het parlement te sturen, is zeer opmerkelijk, omdat voor meer dan twee jaar vanuit het parlement, met name door de NDP-fractie, daar herhaaldelijk om gevraagd is, maar nooit adequaat op is ingegaan door de regering. 

Rabin Parmessar beklaagde zich vrijdag opnieuw over de non-transparante houding van de regering. Hij verwees naar eerdere verzoeken van de zijde van zijn fractie om documenten over onder andere de overeenkomst met Guyana inzake de bouw van de brug over de Corantijnrivier, en over de bouw van de diepwaterhaven in Nickerie. Hij noemde nog enkele andere voorbeelden waar de regering tot nu toe heeft geweigerd om informatie met het parlement te delen. 

Met betrekking tot het contract met het Bureau Lazard wordt reeds geruime tijd gesuggereerd, dat de regering tonnen aan geld uitgeeft voor de diensten. Het contract met het bureau waarvan minister Raghoebarsing gezegd heeft deze maandag, dus vandaag, naar het parlement ter inzage te zullen sturen, zal daarin duidelijkheid moeten brengen.

Lazard is een wereldwijde investeringsbank en financiële adviesdienst, opgericht in 1848. Het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten en heeft kantoren in meer dan 25 landen over de hele wereld. Lazard helpt klanten bij het beheren en structureren van hun financiële middelen. Het biedt financiële advisering, kapitaalverhoging, strategie, fusies en overnames, vermogensbeheer en andere financiële diensten aan bedrijven, financiële instellingen, instellingen, particulieren en overheden. Het bedrijf heeft een aanzienlijke waarde en is een van de meest kostbare financiële adviesbedrijven ter wereld. 

SS 

error: Kopiëren mag niet!