Apache-baas heeft “groot vertrouwen” in Sapakara-put Blok 58

Schatting opgevoerd naar 600+ miljoen vaten 

Ondanks de onzekerheid rond een definitieve investeringsbeslissing (FID) voor Blok 58 voor de kust van Suriname, sprak de President en Chief Executive Officer (CEO) van Apache, John Christmann, zijn vertrouwen uit in het Sapakara-vooruitzicht. Christmann vertelde investeerders zelfs dat het een belangrijk onderdeel zou zijn van een toekomstig project. Apache heeft de schatting van de bronnen van het Sapakara-reservoir herzien tot meer dan 600 miljoen vaten.

Eerste project

Sapakara (SPS-2) stuitte op een hoogwaardig reservoir. Gegevens verzameld uit de stroomtest wezen op een voorraad van meer dan 200 miljoen vaten olie. “Wat de schatting bij Sapakara betreft, is er een goed vertrouwen. We hebben die volumes getest. Het is echt een van hoge kwaliteit. En dan hebben we de twee beoordelingspunten die momenteel in Krabdagu worden geboord, legde hij uit tijdens een conferentie van Apache. Sapakara is misschien wel Apache en Total’s eerste project”, merkte Christmann op.

“Veel potentieel”

Een mogelijke gezamenlijke ontwikkeling van de Sapakara- en Krabdagu-reservoirs wordt overwogen. “We werken samen met onze partner aan een potentiële ontwikkeling waar je zowel Krabdagu als Sapakara zou binnenhalen. Ze zijn een beetje anders qua make-up, legde hij uit. “Het is voorbarig om over te praten in afwachting van de resultaten van de beoordeling bij Krabdagu, waar we erg enthousiast over zijn. En het gaat gewoon door.”

De CEO van Apache beschreef Blok 58 als een blok met  “veel potentieel”, maar herinnerde eraan dat het bedrijf en partner, Total, nog steeds werken uitvoeren. “Ik geloof echt dat we een doorlopend programma in Suriname zullen hebben, aangezien er veel prospectiviteit is”, voegde hij eraan toe.

error: Kopiëren mag niet!