Automobilist zonder rijbewijs verliest controle over auto en rijdt met hoge snelheid tegen schutting woning

Een automobilist is zondagochtend rond half twee op de Derde Rijweg te Kwatta de controle over zijn auto verloren en reed vervolgens met hoge snelheid tegen de schutting van een woning.

Agenten troffen bij aankomst een Toyota Mark-X aan die tegen de schutting van pandnummer 58c was gereden, vanuit zowel de bestuurder als twee inzittenden bekneld waren geraakt. Met behulp van de brandweer werden zij uit hun benarde situatie bevrijd.

Het voorlopig politieonderzoek heeft uitgewezen, dat de automobilist K.P. met vrij hoge snelheid reed over de Derde Rijweg, komende vanuit de richting van de Hendrikstraat en gaande in de richting van de Kwattaweg. 

Op een gegeven moment wilde hij zijn vaart verminderen toen een ander voertuig een rechtse afslag maakte. In plaats van af te remmen, trapte hij op het gaspedaal waarbij hij de controle over de besturing van het voertuig verloor. Hij raakte van de weg en knalde tegen de schutting van pandnummer 58 c. 

Door de zware klap raakten K.P. en de twee inzittenden bekneld in het voertuig. K.P., die kennelijk niet onder invloed van alcohol verkeerde, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. 

De materiële schade aan de auto en de schutting is aanzienlijk. Hangende het onderzoek is de auto door de politie in beslag genomen en zal K.P. door een Hulpofficier van Justitie worden verhoord.

De vriendin van K.P. werd voor medische behandeling in een ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De politie van Kwatta is belast met het onderzoek van dit verkeersongeval.

error: Kopiëren mag niet!