Ook voor buschauffeurs die particulier schoolkinderen vervoeren van en naar school zijn alle prijsverhogingen en maatregelen die getroffen worden in het land zwaar. Ouders maken aan de andere kant hetzelfde mee en kunnen het zich nauwelijks nog permitteren om meer voor busgeld te betalen.
Slechte economische situatie
Eerder hebben ouders de redactie van Dagblad Suriname al benaderd, om aan te geven hoe zwaar het voor hen is om schoolvervoer voor hun kinderen te betalen. Maar, een buschauffeur zei, dat het erg zwaar wordt om de prijzen laag te houden en zei toen erbij dat de prijzen verhoogd zouden worden.
We komen niet uit
“Het is wel belangrijk om te weten dat ook de buschauffeurs niet meer uitkomen met de kleinigheid die ze nu verdienen, en weer moeten uitgeven aan brandstof”, zegt een buschauffeur.
Helpen waar het kan
Dagblad Suriname heeft van ouders vernomen dat er buschauffeurs zijn die hun medeleven tonen. Ze doen dit volgens enkele ouders op een hele innovatieve manier.
Op de vraag van de ouders of er een tariefsverhoging komt werd ontkennend geantwoord. Dit vanwege het feit, dat er een vrees heerst dat ook deze sector zal doodbloeden, omdat ouders het zich niet meer kunnen permitteren om hun schoolgaande kinderen met de particuliere bus naar school te sturen.
Methode van aanpak
De redactie heeft begrepen van de ouders dat de methode van aanpak een vernieuwde leuke versie is. De kinderen worden elke ochtend op een tijdstip afgehaald waardoor veel meer kinderen samen naar school worden vervoerd en er op zo’n wijze brandstof wordt bespaard. Vroeger werden de kinderen in delen en buurten afgehaald en afgezet. Dit zorgde ervoor dat er zeker twee tot drie keer op en neer gereden werd. Ook het ophalen om naar huis te gaan geschiedt in een keert waar het kan., omdat er ook peuters en kleuters bij zijn. Er wordt nu dus bezuinigd op het gebruik van benzine om ouders minder op kosten te jagen.
GW