BEP-Jongeren richten in Boven-Suriname nieuwe kernen op

Een delegatie van het BEP-Jongerenbestuur, onder leiding van Winston Adaba, heeft zondag 26 februari een bezoek gebracht aan het Boven-Suriname gebied.

Na voorafgaande gesprekken zijn in de dorpen Pokigron en Doewatra, jongerenkernen geïnstalleerd als voorloper op de aftrap van de BEP-verkiezingscampagne. Winston Adaba zei alvast te zijn begonnen met de mobilisatie van de jongeren om zoveel mogelijk jongeren te kunnen bereiken.

De jongerenkern van Pokigron telt 17 leden en die van Doewatra 45.  Ze werden geïnstalleerd door hoofdbestuurslid Johan Koese om te functioneren naast de reeds bestaande kernen van BEP in dat gebied. Volgens Adaba moeten zoveel mogelijk jongeren zich aansluiten via de kernen, zodat BEP zetelwinst kan behalen bij de volgende verkiezingen. Johan Koese wees de jongeren op het gevaar van populisme en geldstrooierij bij sommige politieke partijen.

Jongeren moeten in plaats daarvan focussen op de goede ideologie van de BEP en de goede zaken die de partij gedaan weet te krijgen, bij het verwerven van politieke macht.

Adaba geeft aan zoveel mogelijk zetels voor de BEP naar binnen te willen halen; de jongeren verwachten dat er dan een beleid zal worden gevoerd waarbij gelijke onderwijskansen voor jongeren, talentontwikkeling van de jongeren en jong ondernemerschap voortvarend zullen worden gestimuleerd.

error: Kopiëren mag niet!