Poll: Burgers nauwelijks nog in staat lichaamsverzorgings artikelen te kunnen kopen

In eerdere berichten hebben burgers de redactie van Dagblad Suriname benaderd om te praten over de economische situatie en het aanschaffen van lichaamsverzorgingsproducten. Voor veel mensen is het voor het eerst dat ze zo zwaar getroffen zijn door de ontstane economische situatie, anderen hebben zelfs de spaarrekeningen leeg gehaald om te kunnen voorzien in hun behoefte.

Zware periode

Voor veel ouders, verzorgers en anderen is het hard om het hoofd boven water te houden. In gesprek met de redactie geven burgers aan, dat dit niet gaat om al het dagelijkse dat men nodig heeft om zichzelf te verzorgen, maar gewoon om voeding op tafel te kunnen zetten. De verzorgingsmiddelen die erbij komen kijken zijn voor velen een ander mysterie, waartegen ze elke maand botsen. 

Bij verschillende supermarkten treffen burgers elke keer een andere prijs aan voor producten die de voorgaande dagen goedkoper waren. Dit vinden ze erg. Zelfs burgers met een goede baan komen nauwelijks uit. Dit vertellen ze ook aan de redactie van Dagblad Suriname.

Poll

De redactie van Dagblad Suriname heeft in het kader hiervan een poll op de website van de krant geplaatst met de vraag ‘Bent u in staat om door uw financiële omstandigheid nog lichaamsverzorgings artikelen aan te schaffen?’

In totaal stemden 1.194 personen. 559 (43%) mensen geven aan dat ze niet uitkomen. Dit is tevens het grootste aantal stemmers dat de poll heeft ingevuld. 354 (30%) personen stemden op de mogelijkheid ‘Soms’, terwijl het laagste aantal stemmers 281 (24%) stemden op de optie ‘ Ja’.

Uit het resultaat van de poll blijkt, dat grote delen van de samenleving zichzelf niet kunnen voorzien van de nodige lichaamsverzorgings artikelen. De prijzen, de schaarste die soms uit het niks te merken valt, en andere factoren spelen hierbij een belangrijke rol. Dit terwijl een klein deel nog net over de streep komt en zich veel meer inzet om het toch te halen en hun behoefte normaal te bevredigen.

GW

error: Kopiëren mag niet!